Låna metspön i Nyköping och kom ut i vårsolen

flote_800
Foto: Sportfiskarna

Från och med 26 mars kan du som bor i Nyköping med omnejd låna metspön av Sportfiskarna.

Utlåningen är möjlig genom att Team Sportia i Nyköping sköter utlämningen av spöna. Team Sportia finns på Västra Storgatan 19 i Nyköping och har öppet måndag-fredag 10–18 samt lördag 10–15. Det enda man behöver göra för att låna ett spö är att lämna kontaktuppgifter i form av namn och telefonnummer. Spö lånas per dygn eller helg. OBS! Utebliven återlämning debiteras med 100 kr.

- Detta är en av flera satsningar som vi som förbund gör för att öka möjligheten till aktiviteter utomhus i en tid då många fritidsaktiviteter och andra evenemang ställs in på grund av coronaviruset, förklarar Rickard Gustafsson projektledare i Region Mitt.

Butiken Team Sportia säljer dessutom mask, maggot och annan fiskeutrustning. Här kan du även köpa årskort för fiske i Nyköpingsån. Dagkort för fiske i Nyköpingsån säljs via: www.fiskekort.se/nykopingsan.

OBS: I Nyköpingsån är fiske med toppknutet metspö tillåtet utan fiskekort för barn/ungdom upp till 19 år i zon 1, 2 och 4 efter rådande regelverk för respektive zon. Här kan du även läsa alla fiskeregler.  Dessutom fiskar barn och ungdomar under 15 år gratis i zon 1, 2 och 4 för den som vill pröva lyckan med kast- eller flugspö.

Känner du dig frisk är det alltså läge att gå ut och njuta av våren och naturen. Folkhälsomyndigheten uppmuntrar till fysisk aktivitet utomhus vilket innebär betydligt mindre smittspridningsrisk. Men kom ihåg att hålla avstånd från varandra och följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Kategorier: Fisketips, Region Mitt , Fiske i Stockholm | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv