Rädda en gädda! Sportfiskarna startar ny insamling

hemsida-regSportfiskarna startar nu insamlingen Rädda en gädda. Alla kan hjälpa till genom att köpa en produkt, ge ett bidrag, bli medlemmar eller sprida budskapet vidare. Målet är fler rovfiskar längs kusten. 

Vill du ge ett valfritt bidrag?

Swisha: 1239003708

 

Gäddan är en av de viktigaste rovfiskarna för ekosystemet längs ostkusten och den fisk som ligger många sportfiskare allra varmast om hjärtat. Tyvärr har gäddan minskat kraftigt i många områden sedan 1990-talet. Övergödning och exploatering av viktiga lek- och uppväxtmiljöer är några av anledningarna. 

Fler rovfiskar och mindre näring kan få ekosystemet i balans igen.  Sedan många år tillbaka arbetar Sportfiskarna för att rädda gäddan. Bland annat genom att bygga så kallade “gäddfabriker”. 

Även andra praktiska åtgärder i kustmynnande vattendrag är nödvändiga för att rädda gäddan. Sportfiskarna arbetar dessutom för ett utökat skydd av kustens rovfiskar genom att ingripa mot exploatering av lek- och uppväxtmiljöer och genom förslag om fiskeregleringar.

För att fortsätta det framgångsrika arbetet inom rovfiskprojektet krävs det mer pengar. Därför ber Sportfiskarna nu om din hjälp. Hjälp oss att rädda en gädda!

Här hittar du kampanjsidan: www.räddaengädda.se

De unika produkterna nedan finns till försäljning i Sportfiskarnas webbutik

produkter_REG

Kategorier: Nyheter förstasidan, Miljö | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv