Mellansjön öppnar för fiske

novemberfisk-800
Foto: Bengt Olsson / Fisket i Mellansjön var mycket bra tidigare i höst.

Sportfiskarnas put&take-sjö på Värmdö öppnar nu för fiske på öppet vatten. Detta då det sannolikt inte kommer att kunna bli säker is för isfiske denna vinter.

Då många efterfrågat en fiskestart öppnar vi nu vår put&take-sjö Mellansjön ute på Värmdö. Den 29 januari var Mellansjön helt isfri och över helgen visar SMHI:s prognos för Malma Kvarn fortsatt milt väder.

Inga båtar är ilagda så det är landfiske eller fiske från egen flytring som gäller. OBSERVERA att Sportfiskarna inte tar ansvar för hur vädret utvecklar sig från dag till dag. Efter en kall natt kan det ligga is på delar av sjön. Håll koll på väderprognosen, vi återbetalar inte fiskekort om det varit svårt att fiska på grund av tillfällig isläggning. Fisket sker även helt på egen risk. Vi uppdaterar via nyheter på hemsidan om fisket stängs.

-Det finns många platser där man framgångsrikt kan fiska från land och det är mycket fisk i sjön. Två fisketips är att flötmeta med räka, eller flugfiska riktigt långsamt med en boobyfluga eller liknande, berättar Tomas Jonsson på Sportfiskarnas Region Mitt.

Mellansjön ligger ute vid Malma Kvarn på Värmdö. Klicka här för karta.

I sjön är alla sportfiskemetoder tillåtna. Mer om fisket hittar du här.

Fiskekort säljs via: Fiskekort.se

 

Kategorier: Fisketips, Fiske i Stockholm | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv