Sportfiskarnas verksamhet för barn och unga stöttas med miljonbelopp

klassdragsbild-800
Foto: Bengt Olsson / Sportfiskarna tar varje år ut tusentals barn och unga på fiske-och friluftsaktiviteter.

Svenskt Friluftsliv som fördelar statsbidrag till friluftslivets organisationer har nyligen beviljat totalt 9 950 000 kronor för Sportfiskarnas verksamhet under 2020.

Sportfiskarna tilldelas 5 250 000 kronor i organisationsbidrag respektive 4 700 000 kronor i projektbidrag. Projektbidraget kommer att användas inom verksamheten i projekten ”Åtgärdspaket främjande och integration” (2 950 000 kronor) samt till projektet ”Klassdraget” (1 750 000 kronor).

- För Sportfiskarnas del är bidragen en grundförutsättning för att vi ska kunna upprätthålla vår mycket omfattande verksamhet för barn och unga landet runt. Vi kommer nu att omsätta detta i konkreta fiskeaktiviteter och friluftsliv för tusentals deltagare, som ett exempel har vi nu tagit ut mer än 115 000 skolbarn i projektet Klassdraget, kommenterar Jesper Taube, Stabschef på Sportfiskarna.

-Regeringens fortsatta anslag för år 2020 visar att regeringen sätter stort värde på våra friluftsorganisationer och att det finns en önskan att människor aktiverar sig och utövar friluftsliv. Rörelse och aktivitet är särskilt viktigt för våra barn och unga och jag är glad att arbetet med att utöva friluftsliv får möjlighet att utvecklas, säger Ulf Silvander generalsekreterare för Svenskt Friluftsliv.
Organisationen Svenskt Friluftsliv ansvarar för fördelningen av bidrag sedan år 2011. Totalt inkom 81 ansökningar från 32 olika organisationer om totalt belopp på 71 miljoner kronor och översöknings-graden var ca 49 %.

För att få bidrag krävs att friluftsorganisationen värnar det enkla, naturnära och långsiktigt hållbara friluftslivet. Främjar hälsa och goda möjligheter att utöva friluftsliv samt ett tryggt och säkert friluftsliv. Bidrar till att utveckla barns och ungdomars intresse för motion och friluftsliv, eller verkar för ökad kunskap om och hänsyn till natur- och kulturmiljön samt allemansrätten.
För att ta del av hela protokollet om fördelningen besök Svenskt Friluftslivs hemsida.

För mer information:
Jesper Taube, Stabschef Sportfiskarna, 08-410 80 633, jesper.taube@sportfiskarna.se
Ulf Silvander, generalsekreterare Svenskt Friluftsliv, 070-433 51 47, ulf.silvander@svensktfriluftsliv.se
www.svensktfriluftsliv.se

Kategorier: Nyheter förstasidan, Förening | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv