Lyckat EAA-event med nya EU-kommissionären

EAA

Foto: Sofia Minero

Nyligen genomförde Sportfiskarnas europeiska samarbetsorganisation en nylansering av sitt fiskeforum i Europaparlamentet. 

Sportfiskarnas europeiska samarbetsorganisation European Anglers Alliance (EAA) har nylanserat forumet för sportfiske- och vattenmiljöfrågor i EU-parlamentet i Strasbourg, med tyske EU-parlamentarikern Niclas Herbst som ordförande. Forumet används för att arrangera events med Europaparlamentariker inne i EU-parlamentet, för att på så vis engagera parlamentsledamöter i frågor viktiga för sportfisket. Under den senaste femårsperioden har dryga dussinet events arrangerats i samarbete med den europeiska redskapsbranschens organisation EFTTA.

Det senaste eventet gick av stapeln i slutet av november och var särskilt viktigt eftersom det var det första eventet med det nya Europaparlamentet, som tillträdde i maj. Nystarten av forumet fick dock en succéartad start med mängder av närvarande EU-parlamentariker eftersom EU:s nya kommissionär för miljö, hav och fiske – Virginijus Sinkevičius – erbjöd sig att tala på EAA-eventet. Den nya kommissionären, som just efterträtt maltesen Karmenu Vella, är från Litauen där han bland annat varit finansminister. Under talet betonade kommissionären särskilt att sportfiskares inställning till hållbart fiske och naturvård ligger i linje med det han själv vill uppnå under de kommande fem åren.

–Fantastiskt lyckad kick-off för vårt forum och framförallt är vi väldigt positiva till den nya kommissionären som både är ung och sportfiskeintresserad. Vi hann med att prata både lax- och gösfiske, säger Sportfiskarnas Markus Lundgren.

Läs mer om eventet här.

 

Kategorier: Nyheter förstasidan, Miljö | Taggar: |

Nyhetsarkiv