Sportfiskarnas silvernål till eldsjälar i Uddevalla Sportfiskeförening


Foto: Markus Lundgren, Sportfiskarna.

Nyligen delades Sportfiskarnas silvernål ut till fem eldsjälar i Uddevalla Sportfiskeförening.

I samband med att utställningen Sportfiskaren invigdes på Bohusläns museum 16 november fick fem trotjänare i Uddevalla Sportfiskeförening motta Sportfiskarnas silvernål för sina insatser i klubben och för sportfiskets främjande. Silvernålen delas formellt ut av ett av Sportfiskarnas distrikt, i det här fallet distrikt Väst. De som fick silvernålen var Rune Olsson, Ingemar Höglind, Key Höglind, Gert-Ove Nygren och Tommy Gustavsson.

–Jag är mycket glad över att få uppmärksamma det ideella engagemanget ute hos våra anslutna klubbar och inte minst i en livaktig klubb som Uddevalla Sportfiskeförening, säger Sportfiskarnas regionchef Markus Lundgren som delade ut silvernålen å distrikt Västs vägnar.

Utställningen Sportfiskaren på Bohusläns museum finns att beskåda ända tills 30 augusti 2020. Utställningen tar fasta vid att det organiserade sportfisket fyller 100 år i år. Bland spännande delar av utställningen kan nämnas gammal fiskeutrustning och kläder från 1800-talet och framåt. Här finns också möjlighet att ta del av personliga berättelser, exempelvis från sportfiskelegenden Jan Olsson som starkt bidragit till utställningens innehåll.

Läs mer om utställningen här.

Läs mer om Uddevalla Sportfiskeförening här.

Kategorier: Fiske i Göteborg, Förening | Taggar: |

Nyhetsarkiv