Drygt 400 kilo regnbåge har satts ut i Trekanten

rainbows-trekanten-8...
Foto: Bengt Olsson

Det kom en tidig julklapp till alla fiskeintresserade i Stockholmsområdet: närmare ett halvt ton regnbåge har i veckan satts ut i sjön Trekanten vid Liljeholmen.

Alla med ett giltigt fiskekort är välkomna att prova lyckan efter de nyinsatta regnbågarna. Sjön Trekanten som ligger stadsnära och lättillgängligt passar exempelvis bra för barn och unga som vill prova lyckan. Tips på bra metoder för att fånga regnbågarna är exempelvis flötmete med räka, spinnfiske med små spinnare och drag eller flugfiske med streamers och boobyflugor.

Här kan du se en film med fisketips för regnbåge under senhösten.

Info om fiskeregler:
För att fiska i Trekanten krävs det lokala fiskekortet ”Sportfiskekortet” som ger rätt till fiske i ett 40-tal sjöar i regionen.
Fiskekortet måste alltid medföras vid fiske och skall på begäran uppvisas för fisketillsyningsman eller polis. Du måste kunna styrka din identitet vid kontroll. Fiskekortet gäller för en person med familj. Den person som kortet står på måste delta i fisket.

OBS! För dig som är under 19 år är fisket gratis: Juniorkortet kostar nämligen ingenting och gäller till och med det år man fyller 19! Du hämtar det här på fiskekort.se.

Baglimit på tre regnbågar
I Trekanten får man fiska regnbåge med ett spö under isfri period, man får därmed exempelvis inte meta regnbåge med mer än ett spö. För fångst av regnbåge gäller även en fångstkvot på tre fångade regnbågar per fiskekort och dygn. Läs mer om fisket i Trekanten här.

VÄLKOMNA önskar Sportfiskarna!

Kategorier: Ungdom, Fiske i Stockholm | Taggar: |

Nyhetsarkiv