Sportfiskarna söker en projektledare till Region Mitt

skolbacken_ny_800
Foto: Magnus Grimstedt

Sportfiskarna söker nu en projektledare med inriktning på ungdomsverksamhet. Tjänsten är placerad i Region Mitt med regionkontor i Stockholm och Nyköping.

Som projektledare inom Sportfiskarnas barn- och ungdomsverksamhet är det din uppgift att få fler barn och ungdomar intresserade av att utöva fiske och friluftsliv, samt att öka kunskaperna inom vatten- och fiskevård. Tjänsten är placerad i Region Mitt med regionkontor i Stockholm och Nyköping.

En stor del av ditt arbete kommer att utgöras av Sportfiskarnas utomhuspedagogiska projekt Skolbäcken, naturvårdsinriktad utomhuspedagogik där skolklasser inbjuds att lära känna ett vatten i sin närmiljö där de sedan, tillsammans med Sportfiskarnas personal, får genomföra praktiska fiskevårdsåtgärder. Du kan läsa mer om Skolbäcken på vår hemsida.

Du kommer även att arbeta med olika typer av fiskeaktiviteter för att främja intresset för fiske i hela regionen. Fiske under skollov, integrationssatsningar, stadsnära fiske och fiske för funktionshindrade är några exempel på aktiviteter. Vid sidan av det praktiska arbetet kommer du bygga nätverk, aktivt söka finansiering och sjösätta nya projekt för att öka möjligheterna till fiske och friluftsliv för barn och ungdomar. Viktiga samarbetspartners är skolor, kommuner, länsstyrelser och andra organisationer. Du har budgetansvar och arbetar självständigt för att nå uppsatta mål. Du har goda möjligheter att påverka inriktningen på verksamheten och de nya projekt som startas.

Du stöttar den ideella verksamheten i anslutna klubbar och distrikt samt har nära kontakt med förbundets medlemmar. Vi ser det som naturligt att du brinner för och har erfarenhet av arbete med barn och ungdomar och åtminstone en grundläggande kunskap om vatten och miljö.


Kvalifikationer
Relevant utbildning inom pedagogik eller biologi och dokumenterad erfarenhet av pedagogiskt arbete.

Tjänsten kräver körkort. Du uttrycker dig väl i tal och skrift. Du arbetar självständigt mot uppställda mål. Du är organiserad, flexibel och kan hantera flera projekt parallellt.

Som medarbetare på Sportfiskarna kommer du också att ansvara för att administrera och rapportera projekt liksom att initiera och söka finansiering för nya projekt. Erfarenhet av projektledning, projektansökningar och projektadministration är därför meriterande.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av och förståelse för betydelsen av ideellt engagemang. Du som söker har ett genuint intresse för natur och friluftsliv. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.
Varaktighet och tillträde
Tjänsten är på heltid, tills vidare med sex månaders provanställning. Tillträde 1 februari eller efter överenskommelse.

Kontaktperson
Nils Ljunggren, regionchef: nils.ljunggren@sportfiskarna.se, 08-410 80 623.
Victor Sandberg, regionalt ungdomsansvarig: victor.sandberg@sportfiskarna.se,

Ansökan
Ansökan bestående av personligt brev och CV tas emot via jobb@sportfiskarna.se. Ange ”Region Mitt ungdomsledare” i ämnesraden.

Sista ansökningsdag är 15/12 2019. Vi ser fram mot din ansökan!

Ladda hem platsannonsen som PDF här.

Kategorier: Nyheter förstasidan, Miljö, Fiske i Stockholm | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv