Sportfiskarna söker personal till Göteborg/Halland

skolbacken_nyhet_arv...
Foto: Bengt Olsson

Sportfiskarna söker nu en projektledare med inriktning på ungdomsverksamhet. Tjänsten är placerad i Göteborg, men är till stor del inriktad mot Halland.

Om tjänsten:
Som projektledare inom Sportfiskarnas barn- och ungdomsverksamhet är det din uppgift att få fler barn och ungdomar intresserade av att utöva fiske och friluftsliv, samt att öka kunskaperna inom vatten- och fiskevård. Tjänsten är placerad i Göteborg, men är till stor del inriktad mot Halland och ett projekt finansierat av Svenska Postkodstiftelsen, där vi tillsammans med skolklasser ska bedriva fiskevård på skoltid genom konceptet Skolbäcken (läs gärna mer om Skolbäcken på vår hemsida).

Utöver Skolbäcken i Halland kommer du också att arbeta med övriga främjandeaktiviteter med kontoret i Göteborg som bas. Detta innebär bland annat olika typer av fiskeaktiviteter för att främja intresset för fiske i hela regionen. Fiske under skollov, integrationssatsningar, tjejfisken, storstadsnära fiske och fiske för funktionshindrade är några exempel på aktiviteter. Vid sidan av det praktiska arbetet kommer du bygga nätverk, aktivt söka finansiering och sjösätta nya projekt för att öka möjligheterna till fiske och friluftsliv för barn och ungdomar. Viktiga samarbetspartners är skolor, kommuner, länsstyrelser och andra organisationer. Du har budgetansvar och arbetar självständigt för att nå uppsatta mål. Du har goda möjligheter att påverka inriktningen på verksamheten och de nya projekt som startas.

På kontoret i Göteborg får du tiotalet kollegor och vi har en tät kontakt med våra medlemmar. Du stöttar den ideella verksamheten i anslutna klubbar och distrikt. Du kommer även att medverka i andra projekt som bedrivs i regionen, främst fiskevårdsprojekt såsom restaureringar, skapandet av fria vandringsvägar och olika undersökningar. Insatser för att förbättra vattenmiljön och fiskbestånd är en grundbult i vår verksamhet.

Vi ser det som naturligt att du trivs med och har erfarenhet av arbete med barn och ungdomar och åtminstone en grundläggande kunskap om vatten och miljö.

Generella kvalifikationer
Tjänsten kräver körkort. Du uttrycker dig väl i tal och skrift. Du arbetar självständigt mot uppställda mål. Du är organiserad, flexibel och kan hantera flera projekt parallellt.

Som medarbetare på Sportfiskarna kommer du också att ansvara för att administrera och rapportera projekt liksom att initiera och söka finansiering för nya projekt. Erfarenhet av projektledning, projektansökningar och projektadministration är därför meriterande.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av och förståelse för betydelsen av ideellt engagemang. Du som söker har ett genuint intresse för natur och friluftsliv. Biolog- och/eller pedagogutbildning är meriterande. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Varaktighet och tillträde
Tjänsten kommer i stor omfattning att vara knuten till projektmedel som sträcker sig till och med sommaren 2021, men ambitionen är att tjänsten blir mer långvarig. Tillträde kan ske 1 februari 2020 eller enligt överenskommelse.

Kontaktperson
Markus Lundgren, regionchef: 08-410 80 627, markus.lundgren@sportfiskarna.se

Ansökan
Ansökan bestående av personligt brev och CV tas emot via: jobb@sportfiskarna.se.

Ange ”Halland” i ämnesraden. Vi ser gärna kvinnliga sökanden.

Sista ansökningsdag är 20 november 2019. Vi ser fram mot din ansökan!

Ladda hem platsannonsen som PDF här.

Kategorier: Nyheter förstasidan, Miljö, Fiske i Göteborg | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv