Premiär för ”I gäddmetarens landskap”

gaddmetarenslandskap...
Foto: Palmqvist Media

Premiär för ”I gäddmetarens landskap”


Premiär för Sportfiskarnas nya film ”I gäddmetarens landskap”. Det väntar en annorlunda och lågmäld fiskefilm om ett höstligt metedygn från land i en liten västgötsk skogssjö.
Sportfiskarna vill arbeta för bredden i svenskt sportfiske. Att inspirera till att prova nya saker är en betydelsefull uppgift. Fiske skapar förutsättningar för ett rikt och varierat friluftsliv – från båt, is, vadning och land. Kanske har dock sistnämnda fiske fått en lite undanskymd roll i Sportfiskesverige. Det är här de flesta börjar, men landfiske är också något som bär möjligheter om fortsättning. Med dessa utgångspunkter möter vi Sportfiskarnas Oscar Trowald i filmen ”I gäddmetarens landskap”.

- För mig är landfiske hela kärnan i mitt fiskeintresse. Det är lugnet och stillheten med blicken på spöna som jag längtar till varje höst och vår. Och känslan när lugnet bryts av ett hastigt ”pip” – den är speciell och svårslagbar. Jag ville göra en film som skildrar ”mitt” fiske på ett sätt som känns genuint och avslappnat – med lugnt tempo, vackra bilder och fin musik – fri från ”prat” och ryckig action. Jag tycker filmen lyckas att ta grepp om detta och jag tror verkligen att gäddmete från land skulle kunna vara ett fiske för fler, sammanfattar Oscar.


Filmen ser du här:
 

Kategorier: Nyheter förstasidan, Fiske | Taggar: |

Nyhetsarkiv