Nöjda deltagare på årets ungdomsledarutbildning

ungdomsledarutbildn_...
Foto: Sportfiskarna
Sportfiskarnas årliga nationella ungdomsledarutbildning hölls i Örnsköldsvik under helgen som gick. Vid den vackra Veckefjärden fick deltagarna ta del av ett varierat schema med barn och ungdomars fiske i fokus.

Förbundets ungdomsledarutbildningar är en given höjdpunkt i Sportfiskarnas årliga främjandeverksamhet. Vid dessa tillfällen träffas engagerade ungdomsledare från landets alla hörn för att utbyta erfarenheter, lära sig nya saker och uppleva en trevlig gemenskap. Dessutom försöker vi alltid få till ett intressant fiske i ett spännande vatten.

I år deltog 18 deltagare från några av Sveriges nyckelföreningar. Boendet var på det naturskönt belägna Prästänget ett stenkast från Moälven. Bland utbildningsmomenten återfanns allt från klubbworkshop, ledarskapspass och utomhus-HLR till temapass kring feedermete, jiggfiske från båt, matlagning utomhus och tillverkning av egna nappindikatorer.
Den nationella ungdomsledarutbildningen är utformad för att ge konkreta tips för deltagarna som de kan använda i sin lokala verksamhet. Klubbworkshopen gav även många intressanta idéer kring hur ungdomsverksamheten kan utvecklas framöver.

-Helgens ungdomsledarutbildning var för mig en själslig stärkande upplevelse i mötet med människor med olika bakgrunder och erfarenheter, i alla åldrar, som besitter så många osjälviska egenskaper. En kunskaps-, inspirations- och egenskapsbank utan dess like, kommenterade Kjell Johansson från föreningen Jämtlands unga sportfiskare.

Givetvis gavs också tid för fiske. Moälven levererade många fina abborrar och flera deltagare fick sin första fisk på feedermete.

Sportfiskarna ungdomsansvariga vill rikta ett stort tack till alla inblandade!

Kategorier: Förening | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv