Läs ett fullspäckat sommarnummer av Svenskt Fiske

svenskt_fiske_nr3_80...
Foto: Sportfiskarna
I dagarna landar nr 3 av Sportfiskarnas medlemstidning i våra medlemmars brevlådor. Förutom initierade artiklar om fiskevård, miljöanpassning av vattenkraft, fiskeripolitik med mera innehåller sommarnumret hela nio artiklar med konkreta fisketips!

Allt från karpmete till riktat flugfiske efter storöring
Den som vill vässa sitt fiske kan bland annat läsa ”7 tips som utvecklar ditt mete” av Rasmus Ljungqvist, ”Abborrfluga” fiske- och flugbindtips med Henrik Båge, flugfisketips för abborre med Emma Lindgren, Havsfiskeskolan med makrill- och gyltafiske av Markus Lundgren, sutarmetetips med Christian Ottosson, spinnfisketips med Bengt Olsson, ”Semesterfiske i svensk sommar” av Jonathan Jansson, ”Storöring” med fluga av John Kärki och trollingtips från medaljörerna i SM i trolling på tävlingssidorna. Dessutom får man på uppslaget ”Prylarnas värld” tips på bra produkter till sommarfisket, bland annat det bästa myggskyddet vi någonsin provat!

Mer positiv läsning finns även i form av framgångssagan Rönne å, skriven av Sportfiskarnas medarbetare Christina Lindhagen, där hon lyfter det fantastiska exemplet att Klippans kommun nu köper ut och avvecklar kraftverken i vår sydligaste laxälv. Storskaliga restaureringar med ett ökande laxbestånd är nu att vänta!

Två andra härliga fiskeartiklar av kvinnliga skribenter är även den mycket roliga ”Lita aldrig på en sportfiskare” av Mikaela Lantz om karpfiskets vedermödor och ”Tio dagar med filminspelning” av Emilie Björkman där hon guidar det kanadensiska filmteamet Hooké fishing under ett storslaget filmsprojekt med öring- och laxfiske.

Vi vill även tipsa om att läsa vår generalsekreterare Sten Frohms vassa ledare på sidan 5. "Allmänningarnas tragedi" om överfisket som orsakat den akuta krisen i våra hav.

Så håll utkik: Svenskt Fiske nr 3, Sveriges största fisketidning med 114 aktuella sidor landar snart i din brevlåda!

Ha en skön fiskesommar önskar Sportfiskarna!

Kategorier: Nyheter förstasidan, Fiske, Fisketips | Taggar: |

Nyhetsarkiv