Skolbäcken beviljas 3,5 miljoner av Arvsfonden

skolbacken_nyhet_arv...
Foto: Bengt Olsson
Sportfiskarna får 3,5 miljoner kronor i stöd från Arvsfonden för projektet Skolbäcken. Pengarna möjliggör en utökad satsning på det mycket framgångsrika skolprojektet där elever får delta i praktisk fiskevård och naturvårdsinriktad utomhuspedagogik ute vid olika vatten.

- En av Sportfiskarnas viktigaste uppgifter är att sprida intresset för våra vatten, fiskar och andra vattenlevande organismer till barn och unga. Det är därför jätteroligt att vi nu får möjligheten att utöka satsningen Skolbäcken mot en ny målgrupp. Idén föddes genom att grundsär- och resursskolor kontaktade oss och efterfrågade den här typen av aktiviteter för deras elever, och vi kommer nu att under en treårsperiod genomföra sammanlagt 300 skolbäcksaktiviteter med utgångspunkt från sex kontor runt om i landet, säger Malin Kjellin, regionalt ungdomsansvarig på Sportfiskarna.

Projekt Skolbäcken kommer nu att anpassas och utvecklas för att inkludera målgruppen elever i grundsär- och resursskolor. Arbetet inleds genom att tillsammans med skolorna ta fram en metod och ett nytt kapitel i Skolbäckskompendiet.

– Sportfiskarnas projekt Skolbäcken är ett bra exempel på hur man kan inkludera och engagera barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning. Runt om i Sverige finns det många goda idéer men oftast saknas pengar. Därför finns Arvsfonden, säger Hans Andersson, enhetschef Arvsfonden.

Läs mer om projekt Skolbäcken här: Skolbäcken.

Kontakt: Malin Kjellin, 08-410 80 613, malin.kjellin@sportfiskarna.se

Kategorier: Nyheter förstasidan, Miljö, Pressrum | Taggar: |

Nyhetsarkiv