Premiär för karpfiskeläger i sommar!

karp_foto_Ludwig_Ess...
Foto: Ludvig Essén / Kom och fiska karp och utvecklas som metare!
I sommar blir det premiär för ett nytt efterfrågat ungdomsläger. Tillsammans med Svenska Karpfiskeklubben öppnar Sportfiskarna nu anmälningen till ett meteläger med fokus på den häftigaste svenska sommarlovsfisken du kan tänka dig – karpen.

Att fiska karp är något som de flesta fiskeintresserade är nyfikna på att få prova. Tjutande napplarm, starka fiskar, sova i tält, laga mat utomhus och allt det där andra runtomkring. Vägen dit kan dock tyckas lång – hur fiskar man egentligen karp?

I sommar ges 10 ungdomar en unik chans att få ett väldigt bra svar på den frågan. I regi av Svenska Karpklubben visar några av landets mest meriterade karpfiskare hur ni kan gå till väga. Det blir fiske i tre intensiva dygn med flera olika metoder och med beten som ständigt ligger i vattnet. Sover gör ni såklart utomhus i karptält, så kallade ”bivvys”.

Det är ett läger både för er som redan fiskat lite karp och för er som aldrig har gjort det. Dessutom har lägret en relativt låg anmälningsavgift och all fiskeutrustning finns att låna på plats. Det ni behöver göra är att ta er till Laholm i södra Halland.

- Det är omöjligt att garantera någon att fånga en karp. Men vi vågar lova att ungdomarna kan se fram emot att lära sig grunderna inom karpfisket av ett gäng entusiastiska ledare som har uppemot 100 års samlad erfarenhet av karpfiske. Detta gäng kommer att göra absolut ALLT som står i deras makt för att alla deltagare ska lyckas och ha riktigt roligt under lägervistelsen, sammanfattar lägerchefen Birger Holmqvist från Svenska Karpklubben.

Mer information om lägret och hur ni anmäler er finner ni här.

Kategorier: Ungdom, Fiske | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv