Storsatsning på Sportlovet

sportlovsfiske_2019_...
Foto: Hans Lindqwist / Sportlovet är bäst ute vid ett fiskevatten!
Nu är äntligen sportloven igång. Under fyra veckor kommer Sportfiskarna arrangera mer än 50 lovfiskedagar runt om i Sverige.  Genom klubbar och regionkontor kommer vi ge uppemot 2000 barn chansen att uppleva pimpelfiske och vinterburet friluftsliv.

Först ut är västra Sverige. Aktiviteter arrangeras just nu på både is och öppna vatten. Genom nya samarbeten mellan regionkontor och klubbar arrangeras aktiviteter i nya Fiskelovs-orter som Vetlanda, Gnosjö och Tranås. I Göteborg är det aktiviteter i dagarna fyra. I nästa vecka drar lovet igång med flera aktiviteter i södra Sverige, Kronoberg och Östergötland. Övriga Sverige följer under vecka 9 och 10.

I årets satsning ingår 25 olika klubbar i förbundets sportlovsprogram. Genom Sportfiskarnas Jubileumsfond delas mer än 70 000 kr ut i bidrag i syfte att ge möjligheter för utrustning och trevlig utomhusmat.

- Sportlovet ger den perfekta möjligheten att få prova på pimpelfiske – att få vara där ute på isen och ta del av allt det där som hör vinterfisket till – det är en ganska speciell sak. Våra klubbar är experter på att förmedla detta. Jag vet också att klubbar och kontor sliter med att hitta öppna-vatten-alternativ till svaga isar i södra och västra Sverige. Utgångspunkten är att aldrig ställa in, sammanfattar Sportfiskarnas nationellt ungdomsansvarige Oscar Trowald.

OBS: Anslutna klubbar som ännu inte har sökt pengar, men som har sportlovsaktiviteter planerade, uppmuntras alltjämt att söka medel ur Jubileumsfonden.

Hela sportlovsprogrammet finner du här.

Kategorier: Nyheter förstasidan, Ungdom, Fiske, Fisketips, Fiske i Göteborg, Fiske i Stockholm, Fiske i Värmland, Fiske i Malmö, Förening | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv