Så kvalar du till SM i Gädda

kval_gaddsm_800
Foto: FishEco /  Man kan kvala till SM-finalen i Gädda 2019 via både DM eller Swedish Pike League.
Är du sugen på att delta i nästa SM i Gädda? Det finns flera sätt att kvala in till tävlingen som hålls under 2019, vi repeterar här hur du gör.

Kval via DM i Gädda
Sportfiskarna har från och med i år infört kval till SM i Gädda via distriktsmästerskap. Det är samma form av kval som finns för övriga tävlingsgrenar inom fiske: man kvalar via placering på DM till en SM-tävling som hålls följande år. I nuläget har ett DM i Gädda redan genomförts (Småland) och tre till är inplanerade: Stockholm, Uppsala och Värmland. Datum för tävlingarna är: Stockholm 6 oktober, tävlingarna i distrikten Uppsala och Värmland hålls båda 22 september. Observera att ni som bor i något annat distrikt kan delta och kvala via något av dessa DM. I första hand vill förbundet dock att alla distrikt arrangerar egna DM i Gädda.

-Det är första året som vi har kval till SM i Gädda via DM och det tar naturligtvis lite tid för våra distriktstävlingsledare att hitta arrangörer och organisera denna nya tävlingsform. Vi uppmanar våra medlemmar att höra av er till distriktstävlingsledaren och anmäla ert intresse för att kvala via DM i ert distrikt, kommenterar Michael Molander, tävlingsansvarig på Sportfiskarna.

I Sportfiskarnas regelverk för grenen Gädda finns i detalj beskrivet hur många lag som kvalificerar sig från DM. Det som avgör hur många som går vidare är antalet deltagande lag. Det minsta antalet tillåtna lag för att genomföra ett godkänt kval är 10.

Medaljörerna
Vidare är de tre högst placerade lagen från den senaste SM-finalen 2017 direktkvalificerade till finalen 2019.

Swedish Pike League
Man kan även kvala till SM i Gädda via ett rankingsystem baserat på resultaten från flertalet av landets största gäddfisketävlingar, Swedish Pike League. De 15 högst rankade lagen vid tävlingsseriens slut får delta på finalen för SM i gädda 2019. Läs mer på SPL:s hemsida om vilka tävlingar som ingår och se aktuell ställning i rankingen.

Kommande kvaltävlingar i SPL är nu:
Blekinge Pike Challenge 25–26 augusti
Värtan Cup 2 september
ABU Garcia Pike Open Västervik 14–15 september
Pike Rumble Gryts skärgård 29 september
Getadraget Åland 29 september
Oxelösund Pike Open 6 oktober
Motor Marin Pike Open Trummenäs 10 november

Sportfiskarna önskar alla gäddfiskare varmt välkomna att kvala till SM i Gädda 2019!

Frågor om kvalet besvaras av: Michael Molander, tavling@sportfiskarna.se

Kategorier: Nyheter förstasidan, Tävlingsfiske, Gädda | Taggar: gädda |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv