Kiszely Zoltan vann 08ABBORREN Street

08borren_street_2018...
Foto: Simon Berg / Från vänster totalvinnaren Kiszely Zoltan, juniorvinnaren Jakob Oliw, Sportfiskarnas medarbetare Tobias Fränstam och Titas Zilinis som tog längsta fisk i juniorklassen på 34 cm.
08ABBORREN Street avgjordes på onsdagskvällen med utgångspunkt från Rålambshovsparken i centrala Stockholm.

Det var totalt 91 fiskare som deltog i de två klasserna junior/senior. Vädret som varit molnfritt i nära sex veckor spelade ett spratt och just vid den inledande samlingen så föll ett lätt duggregn men det upphörde lika snabbt som det kom. När starten gick sprang och cyklade deltagarna iväg i full fart. Man sökte platser i första hand vid Norr- och Söder Mälarstrand samt vid Långholmen och Lilla Essingen.

Den första som återkom till mötesplatsen var en tjej som redan på första kastet fått en gädda men som därefter inte fick en enda abborre, det var oturligt givetvis, men underbart att se glöden i hennes ögon, här har vi sannolikt en framtida svensk mästare! När alla som fångat en abborre eller fler hade lämnat in sina deltagarkort var det klart att åtta juniorer och 21 seniorer fått fisk. Bäst hade Kiszely Zoltan lyckats och det var verkligen en värdig vinnare som hade tränat på vattnet vid Mälaren i 18 kvällar i rad. Med hela 99 cm lyckades han ta hem segern med den imponerande trion 32-33-34 cm. I Juniorklassen vann Jakob Oliw medan längsta fisk var på 34 cm tagen av Titas Zilinis. Hela 27 pris delades ut skänkta av ABU, Sundbybergs Sportfiske, Sportfiskeboden, Gösens Sportfiske, Söders Sportfiske och Sportfiskarna. Tio av deltagarna lyckades fylla resultatkortet med tre abborrar.

Eftersnacket handlade mest om varför vi inte kunde köra fler Streettävlingar i Stockholm, det luktade revansch lång väg. Vi får se hur det blir med detta men att Streetfisket efter abborre är ett uppskattat inslag i tävlingsfisket står klart. Det var också kul att två före detta landslagsmän i fotboll var med i tävlingen, även om de bevisligen är bättre på fotboll än på att fiska abborre.

-Jag vill passa på att tacka för att så många var med och för den trevliga stämning ni bidrog till, avslutar tävlingsledaren Michael Molander.

Klicka här för resultatlistan.

Kategorier: Fiske i Stockholm, Tävlingsfiske | Taggar: streetfishing |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv