Thea dominerade Vallgravsmetet 2018

TheawebThea som välförtjänt vann Vallgravsmetet 2018 och här stoltserar med förstapriserna!

Solen sken med styrka över den 45:e upplagan av Vallgravsmetet. 15-åriga Thea Gäfvert vann både juniorklassen och den totala tävlingen. 

Cirka 160 deltagare mötte upp för den årliga folkfesten längs Göteborgs vallgrav. Många barnfamiljer syntes bland deltagarna och 65 juniorer kom till start. Bland dessa fanns Thea Gäfvert som lyckades fånga en lång rad fina mörtar längs Kungstorget till en sammanlagd vikt av 1372 gram. Thea tyckte det kändes bra att slå hela startfältet och hade en extra poäng: - Jag har ofta fått höra att ”jag är bra på att fiska för att vara tjej”. Nu har jag visat att jag är bra. Punkt slut.

I seniorklassen vann Fredrik Niklasson (1137 g) med cirka ett halvt hekto före Ingemar Andersson. Deras vikter utmärkte sig före resten av tävlande seniorer under en dag som inte bjöd på det bästa av fisken. Men heller inte det sämsta sett till den låga vattentemperaturen.

Tävlingens tyngsta fisk blev en abborre fångad av junioren Felix Grevert på 723 gram. I övrigt var det som nämnts fina mörtar som gav störst utslag i resultatlistan bland de fångade fiskarna. De ofta utslagsgivande Braxarna lyste helt med sin frånvaro, större idar var också få till antalet. Den i särklass mest förekommande arten var liksom förra året den svartmunnade smörbulten. Tyvärr får vi väl säga då den räknas som en invasiv art. Om detta, och en hel del annat, berättade Naturhistoriska museet i Göteborg som var på plats och arbetade med information kring arterna i kanalen. Som vanligt tog också denna personal hand om all fångst för vidare analys.

Sportfiskarna vill tacka alla deltagare för en trevlig dag och hoppas på återseende 2019.

ResultatVallgravsmet...

Kategorier: Ungdom, Fiske, Fisketips, Fiske i Göteborg, Tävlingsfiske, Nyheter förstasidan | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv