Rapport från NM i pimpel

Lars-Sundberg_800
Foto: Jonas Seger / Lars Sundberg tävlande i herrveteranklassen tog Sveriges enda guld i NM.

Under helgen den 13–15 april arrangerades NM i pimpel i Luleå. I år var det Sveriges tur att arrangera mästerskapet och det gjorde klubbarna Råneå SFK och SFK Luleå på ett riktigt proffsigt och nytänkande sätt. Tävlingsledaren Stig Granström och de andra i arrangörsstaben hade skapat ett mästerskap som jag tror men inte hoppas kommer bli svårslaget för framtida arrangörer.

Tävlingsvattnet var som sedvanligt hemligt för alla deltagarna och presenterades först kvällen innan på lagmötet och det visade sig bli Gråsjälfjärden som ligger inne i centrala Luleå. Tävlingsarenan denna dag visade sig vara ca 4 km långt och 2 km brett nerbäddad i snö med en värmande sol som inte lämnade några tävlandes kinder utan en rodnande solbränna.

Anja-Larsson_800
Foto: Jonas Seger / Damjunioren Josefin Andersson fiskade med en vinnarglöd i blicken och krigade till sig ett silver i damjuniorklassen.

Fisket visade sig bli svårt då abborrarna endast fanns på mindre områden där pirk med tafs eller rent mormyskafiske visade vara melodin för att få de norrbottniska abborrarna till hugg och då gärna serverad med några fjädermyggslarver. De av svenskarna som bemästrade fisket bäst denna dag var Lars Sundberg, Josefin Andersson och Ulf Keinström. Efter en trög start lyckades Lars Sundberg smyga iväg från motståndarna för att kunna fiska ostört och då vinna ett guld i herrveteranklassen. Damjuniorlaget bestående av Josefin Andersson, Julia Hägg och Elin Seger knep ett silver.

Landskampen totalt blev en tight strid mellan Finland och Norge där Finland slutade som segrare. 


Ulf-Keinstrom_800
Foto: Jonas Seger / Ulf Keinström hemmahörande i Luleå och av många favorittippad lyckades trots trycket vinna ett brons i herrklassen.

Mästerskapet kunde följas live i Facebookgruppen, Svenska landslaget – Pimpel.

Resultat från NM hittar ni här.

Kategorier: Tävlingsfiske | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv