Presentationerna från Sportfiskarnas infokvällar för Vänern

infokvall_vanern_201...
Foto: Peter Belin / Sportfiskarnas biträdande generalsekreterare Anders Karlsson berättar om förbundets verksamhet.
Sportfiskarnas nyligen anordnade infokvällar om Vänern och fisket i sjön lockade många intresserade. Nu kan du se kvällarnas alla presentationer.

I Karlstad kom 73 deltagare och arrangemanget i Lidköping besöktes av 45. Sportfiskarna informerade om förbundets verksamhet regionalt och nationellt, om trollingtävlingar i Vänern och Vänerprojekt med fokus på fångstdatainsamling från sportfisket. Det hölls även presentationer från länsstyrelserna i Värmland och Västra Götaland, Havs- och Vattenmyndigheten, FOG Vänern, Gammelkroppa Lax/Fortum, Laxfond Vänern och SLU Aqua.

-Det kom mycket frågor från den engagerade publiken under infokvällarna. Många åsikter från publiken berörde att det görs undersökningar, projekt och utredningar medan man saknar mer konkreta åtgärder för laxen och öringen i Vänern. Bland det som efterfrågades var bland annat fler fredningsområden, utökad kontroll av fisk och fiske och ändrad tappning i Gullspångsälven. Man menar att myndigheterna måste agera nu innan det är för sent, berättar Peter Belin, platschef region Värmland.

Läs alla presentationerna här nedan:

1 Spf org o verksamh...

2 Sportfiskarna regi...

3 Trollingtävlingar,...

4 Laxfonden 171121 T...

5 Gammelkroppa lax o...

6 SLU Aqua Vänern Gö...

7 Fiskeområde Vänern...

8 HaV_Infokväll_Väne...

9 Samförvaltning Vän...

10 IPN Jonas Anderss...

11 Två länder en elv...

12 Vänerlax projekt ...

Kategorier: Fiske i Värmland | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv