Sportfiskarna storsatsar på sommarlovet!

Sommarlov
Sommarlov betyder fiskelov. Foto: Sportfiskarna

Nu börjar sommarlovet på riktigt. Sportfiskarna storsatsar på barn och ungdomar och följer upp fjolårets sommarsuccé med Fiskelov. I år breddas också det kostnadsfria prova-på-konceptet till hela 20 fiskelovsveckor på 13 olika orter. Totalt förväntar vi oss kunna ge 1 500 dagsfiskeupplevelser till skollediga barn.

Fiskelov är satsningen som helt fokuserar på barn, sommarlov, friluftsliv och fiskeglädje. Vi vill ge barn möjlighet att få prova på fiske under sommaren och har rustat för kostnadsfria fiskeskolor med utgångspunkt från förbundets regionkontor i Malmö, Göteborg, Forshaga och Stockholm.

Från regionkontoret i Malmö arrangeras de inledande fiskelovsveckorna i Malmö och Lomma. Mot slutet av sommarlovet arrangeras Fiskelovsveckor i samarbete med Bromölla kommun och Örkelljunga kommun.

I Göteborg arrangerar regionkontoret och Sportfiskarna Väst fem veckor sommarfiskeskola med utgångspunkt från regionkontoret Sjölyckan. Den avslutande kustveckan följs av en sjätte vecka i Bergsjön.

Från regionkontoret i Forshaga arrangeras Fiskelov precis som förra året i samarbete med Forshaga och Karlstad kommun. Nytt för i år är också att en Fiskelovsvecka arrangeras i samarbete med Örebro kommun.

I Stockholm sprids aktiviteterna ut genom fyra olika intressanta kommunsamarbeten – Nacka, Värmdö, Haninge och Norrtälje. 

Lägg också till våra föreningars fina sommaraktiviteter – t.ex i Eskilstuna, Bollsta, Haninge, Hallstahammar och Frövi.

- Idag är en absolut högtidsdag under verksamhetsåret för oss som jobbar med barn och ungdomars fiske. Att få vara med och möta fiskesugna barn på deras första riktiga sommarlovsdag är ett privilegium, sammanfattar Sportfiskarnas ungdomsansvarige Oscar Trowald.

För mer information om aktiviteterna, kolla in respektive regionsida.

Kategorier: Nyheter förstasidan, Ungdom, Fiske, Fiske i Göteborg, Fiske i Stockholm, Fiske i Värmland, Fiske i Malmö | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv