Fira Sportlov med Sportfiskarna!

pimpel_bergsjon_800
Foto: Hans Lindqwist / Det nappade bra under Sportfiskarna sportlovsfiske på Bergsjön i Göteborg.

Sportlovet är nu i full gång runt om i Sverige. I år storsatsar Sportfiskarna på att sportlovet ska bli ett riktigt spännande fiskelov för tusentals skollediga barn. Totalt arrangerar klubbar och regionkontor mer än 50 fiskedagar – både på is och öppet vatten.

Sportlovet ger en perfekt möjlighet att prova på isfiske för allra första gången. I år vill Sportfiskarna ta ett extra grepp kring denna möjlighet. Bland annat har förbundet 50 000 kronor till stöd för klubbarnas lokala sportlovsaktiviteter.

Faktiskt inleddes sportlovet redan förra veckan i västra Sverige. I Göteborg arrangerade Sportfiskarna tre späckade dagar på is och öppet vatten. Även i Kinna och Skara arrangerades lokala pimpelfisken på bra isar. Under denna vecka blir det ett högtryck av aktiviteter från Malmö i söder till Malung i norr. Aktiviteterna fortsätter sedan under veckan 9 och 10.

- Med sportlovssatsningen tar Sportfiskarna ytterligare ett steg mot att bli en av landets starkaste friluftsorganisationer vad gäller utomhusaktiviteter under årets skollov. I förbundets klubbar finns sedan länge en stark tradition av sportlovsaktiviteter – i år vill vi stötta och samla så många av dessa som möjligt under ett gemensamt paraply. Dessutom gör vi en rejäl kraftsamling från regionkontoren, berättar Sportfiskarnas ungdomsansvarige Oscar Trowald.

Redan imorgon kan du hänga på – exempelvis i Katrineholm, Uppsala och Malmö!

Se hela listan med alla sportlovsaktiviteter här!

Kategorier: Ungdom, Fiske i Göteborg, Fiske i Stockholm, Fiske i Värmland, Fiske i Malmö, Förening | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv