Holländska mästerskap i isfiske hölls i Dalsland

ijsvissen_nederlands...
Foto: Simon Jonsson / Bianca van der Kolk slutade på sjätte plats i tävlingen, här med röding.

Förra helgen samlades 18 stycken nederländska isfiskeentusiaster i Dalsland för att göra upp om titeln holländsk mästare i isfiske. Det är andra året tävlingen hålls i Sverige.

Som i fjol tävlade man på p&t-vattnet Ängebytjärnet vid Åmål i Dalsland. Mästerskapet har inte riktigt officiell mästerskapsstatus då det arrangeras av Sportvisserij Oost Nederland, ett av de distrikt som ingår i det holländska förbundet Sportvisserij Nederland.

-Men det är den enda isfisketävlingen för sportfiskare i Nederländerna så den som vinner blir därmed bäst i landet. Mästerskapet börjar bli en fin tradition och vi avser att fortsätta under kommande år, kommenterar tävlingsarrangören William van der Veen från Sportvisserij Oost Nederland.

Fisket som bedrevs efter framförallt regnbåge och röding var trögt och alla deltagare lyckades inte fånga fisk, men vinnaren Edwin Riegman fick ihop totalt 114 cm fisk och vann då även en fiskevecka i Dalsland.

Tävlingen arrangeras i samarbete med Sportfishing Dalsland. Sportfiskarna genom Simon Jonsson från Forshaga var på plats för att bistå och stötta våra holländska bröder och systrar på isen och förbundet bidrog även till prisbordet.

Mer bilder och film från tävlingen, samt info på holländska finns här.

nederlands_kampioens...

Kategorier: Tävlingsfiske, Fiske i Värmland | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv