Fiska i Öresund i december!

Foto-Helsingborgsbat...
Foto: Helsingsborgsbåtarna
December kan vara en superb tid för fiske efter torsk och plattfisk i Öresund. Sportfiskarna bjuder här på fisketips för detta artrika och lättillgängliga havsområde.

December är här och det innebär ofta goda tider för sportfisket i Öresund. Torskfisket har varit väldigt bra under hösten och december är en kanonmånad. Fisken kan ibland stå grunt, och de flesta rutinerade torskfiskare använder en pilk som kastas och vevas in aktivt. Vitt, gult och rött är populära färger.

Foto-Helsingborgsbat...
Foto: Helsingborgsbåtarna / Kastfiske med pilk eller jigg är effektivt för Öresundstorsken.

Även en jigg på ett kraftigare jigghuvud fungerar utmärkt. Tyngden beror på fiskedjup och ström, men 100-200 gram brukar vara lagom. Om du knyter på en jigg som upphängare ökar du ytterligare chansen till fångst.

rodspetta_600
Foto: Bengt Olsson / Fisket efter rödspätta och andra plattfiskar kan vara fortsatt bra i december.

Plattfiskmetet har sin bästa period under hösten, men det kan hålla i sig under hela december också, så det kan vara värt att ha med ett bottenmetetackel som du agnar med borstmask eller räka. Perioden är också bra för sill, så glöm inte en lättare häckla om du vill fånga julsillen.

Enklaste sättet att komma ut på fiske är att boka in sig på någon av alla turbåtar i Öresund, exempelvis www.helsingborgsbatarna.se. Turbåtsfisket är bekvämt och roligt och skepparna har gedigen kunskap om fisket i sundet, som genom vind och strömmar kan vara nyckfullt och variera från dag till dag. På turbåtsfisket kan du enkelt, bekvämt och till rimligt pris bli guidad till trålningsfria Öresunds fantastiska fiske!

Kategorier: Fiske, Fisketips | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv