Medlemsrabatt på miljövänlig båtbottentvätt

BoatWasher-batbotten...
Foto: BoatWasher / Tvätta båten i stället för att bottenmåla!
Sportfiskarna arbetar sedan 2014 i informationsprojektet ”Ren båtbotten utan gift”, med syfte att minska användandet av giftig båtbottenfärg. Nu tar Sportfiskarna ett steg till mot bättre vattenmiljö genom medlemsrabatt på miljövänlig borsttvätt av båtbotten hos företaget BoatWasher.

Du som är medlem i Sportfiskarna kan nu få medlemsrabatt på båtbottentvätt hos BoatWasher som erbjuder miljövänlig borsttvätt av båtbotten på ett antal anläggningar längs ost- och Västkusten. Genom att tvätta båten får man bort påväxt som alger, havstulpaner mm. Genom att tvätta båtbotten någon eller några gånger per säsong minskar man bränsleförbrukningen och det finns därmed inget behov av att måla med giftig båtbottenfärg. Observera att alla båtbottenfärger, även de som är godkända av Kemikalieinspektionen, innehåller gift som är skadliga för vattenorganismer och som läcker ut i vattnet.

– Genom att informera om miljövänliga alternativ vill vi att användningen av giftiga båtbottenfärger minskas. Att vi nu dessutom kan erbjuda medlemsrabatt på båttvätt känns väldigt bra. Förutom BoatWashers anläggningar finns även båtbottentvättar som drivs i exempelvis många kommuners regi, berättar Markus Lundgren, ansvarig för projektet på Sportfiskarna.

Korta fakta om BoatWasher
BoatWasher bedriver ett havsmiljöarbete för att stoppa giftläckaget från båtbottenfärger och samtidigt göra båtägandet enklare och billigare.
Den som väljer BoatWasher istället för bottenfärg bidrar till en bättre havsmiljö. Detta är möjligt tack vare att BoatWasher bygger ett nät av BoatWasher-stationer på kusten och i sötvatten. BoatWasher är ett giftfritt antifouling-koncept som ersätter både behovet av målning med giftiga bottenfärger och tvätt av båtbotten på land.
Hitintills har BoatWasher stoppat giftläckaget från drygt 3 500 båtar i Sverige. Detta genom att båtbottentvätten stoppat användningen av cirka 7 000 liter bottenfärg.

Hur får man rabatt på båttvätt?
Via en rabattkod som skickas ut via vårt nyhetsbrev får man 20 % rabatt på BoatWashers olika produkter.

Erbjudandet gäller endast vid köp av tvättbiljett online och fram till 15 maj 2017.

Får du inte vårt nyhetsbrev? Då saknar vi förmodligen din mailadress. Anmäl din mailadress till oss via: info@sportfiskarna.se

Var kan man tvätta båten med medlemsrabatt?
En lista över BoatWashers tvättstationer finns på: www.boatwasher.se/karta

Om ”Ren båtbotten utan gift”
Målet med projektet är att nå ut till båtklubbar, miljöansvariga i kommuner, enskilda båtägare och sportfiskare med information om ett miljövänligare båtliv och att få fler att sluta måla med giftiga färger. Projektet drivs gemensamt av Naturskyddsföreningen, Sportfiskarna, Svenska Båtunionen och Skärgårdsstiftelsen. Läs mer om bättre båtmiljö och hitta fler anläggningar för båttvätt här: www.batmiljo.se

Kategorier: Nyheter förstasidan, Miljö, Fiske i Göteborg, Fiske i Stockholm | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv