Sverige knep meriterande 5:e-plats på VM

resultatlista_intmet...
Grafik: Sportfiskarna
Sverige tog en riktig topplacering när landslaget i Internationellt mete blev femma av 34 deltagande länder på nationstävlingen under VM i Bulgarien.

– En femteplats är ett av Sveriges bästa resultat någonsin och vi hoppas att detta är en vändning mot bättre resultat efter ett antal något skrala år. Detta resultat tillsammans med Kent Adels medalj från EM i Holland tidigare i sommar gör säsongen 2016 till den bästa för Internationell metarna på väldigt många år, kommenterar Anssi Lehtevä, Sportfiskarnas tävlingsansvarige.

VM-tävlingarna genomfördes i det klassiska tävlingsvattnet Plovdiv kanotstadion. Stadion har genom åren stått för många internationella stortävlingar. Kul kuriosa är att denna kanotarena töms på vatten och fisk varje senhöst för att ta till vara all fisk som finns till mat. Sedan planteras det ut ny fisk varje vår. På så vis så föder alla metetävlingar upp fisken till ätbar storlek. Dessutom gör den årliga inplanteringen av fisk att sammansättningen av fisk alltid blir olika vilket gör att arenan aldrig fiskar riktigt likadant från år till år.

– Nu hoppas vi på att än fler tävlingsfiskare vill försöka kvala in till landslaget, eller bara prova på att tävla lite i internationellt mete eller feeder, uppmanar Anssi Lehtevä.

Läs hela resultatlistan från VM här.

Kategorier: Tävlingsfiske | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv