SM i internationellt mete avgjordes i Söderhamn

sm_intmete_2016_800
Foto: Anssi Lehtevä / Unga och lovande Amanda Storm fiskade bäst av alla under andra tävlingsdagen!
SM i Internationellt mete individuellt genomfördes i helgen i Söderhamn med goda resultat från många av deltagarna.

Fisket i Söderhamnsån och hamnen var klart över förväntan och vattnet är en riktig pärla för oss metare. Fisket har ändrat karaktär de senaste åren för att idag ge blandfångster bestående av Id, småbraxen, abborre och enstaka mörtar från att tidigare ha varit ett välkänt vatten för stormört och vimma.

Helgens bragd stod så klart Amanda Storm för som i yngre juniorklassen hade andra dagens högsta vikt totalt med 17 240 gr. I begränsat klassen vann Milojko Divkovic fiskandes för Ljungsbro SFF före ”hemmafiskaren” Terese Ulvesand. Noterbart är att den begränsade klassen växer vilket är väldigt kul att se. I år var det 16 deltagare i den klassen och vi hoppas så klart på än fler till 2017. I klassen Senior vann Peter Eriksson fiskandes för Tunabygden tämligen ohotat efter två dagar med mycket stabilt fiske vilket gav honom två ettor och en överlägsen totalvikt med 28 860gr.

Sportfiskarna gratulerar samtliga medaljörerna och övriga deltagare som bidrog till en spännande tävling.

– Sportfiskarna vill även passa på att tacka arrangerande klubb Gästrikarna med eldsjälarna Kent Lundberg och Markku Kalliokoski och övriga som stod för ett gediget och välorganiserat SM- arrangemang. Förbundet skickar samtidigt ut en uppmaning till övriga klubbar i landet om att ansöka om SM-tävlingar 2017 och framåt, kommenterar Anssi Lehtevä, tävlingsansvarig, Sportfiskarna.

Se alla resultatlistor här.

Kategorier: Tävlingsfiske | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv