Satsning på sommarfiske i Forshaga

Glada-barn-vid-Sandb...
Foto: Sportfiskarna
Sportfiskarna region Värmland bjuder på en massa olika fiskearrangemang under sommaren!

– Under onsdagar har vi en del barnfiskearrangemang vid Forshaga, bland annat en vecka sommarkollo i Forshaga vecka 33.  Vi erbjuder även mycket bra fiske i det stadsnära put-and-take vattnet Sandbäckstjärn i Karlstad och vi är i år medarrangörer i en lokal satsning på streetfiske, med tävlingar efter gädda, abborre och en särskild tävling med inriktning på artjakt hålls 30 juli, berättar Peter Belin, Region Värmland.

Fler bryggor underlättar i Sandbäckstjärn
Under 2016 har tre nya handikappanpassade fiskebryggor placerats i Sandbäckstjärn för att öka tillgängligheten. Satsningen är en del av ett LONA-projekt, “Fiskeplattformar och tätortsnära fiske i centrala Karlstad” där Sportfiskarna samverkar med Länsstyrelsen, Karlstads kommun och Nedre Klarälvens FVOF.   I samverkan med kommunen arrangerar även Sportfiskarna sommarlovsfiske med Sandbäckstjärn som bas under veckorna 27 och 32.

– Hittills i år har 300 kilo regnbåge satts ut i Sandbäckstjärn och fler utsättningar görs regelbundet. Kom och prova fisket, det är mycket bra, berättar Peter Belin.

Flera flugfiskekurser inplanerade
Sommaren 2016 har du chansen att lära dig att flugfiska i Sportfiskarnas flugfiskeskola. Teori och kastträning sker vid vårt regionkontor och sportfiskecenter i Forshaga. Fisket bedriver vi i Forshagaforsen & Sandbäckstjärn.
Se kursupplägg här.

I augusti arrangerar Sportfiskarna en laxfiskekurs under tre dagar med en av Sveriges mest kända och duktigaste laxfiskare, Mikael Frödin.
Se kursupplägg här och kontakta oss för anmälan.

Mer info och kontakt om fisket i Forshaga: Peter Belin, 08-410 80 622, peter.belin@sportfiskarna.se

Kategorier: Fiske i Värmland | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv