Fisktema på Naturhistoriska inför Vallgravsmetet.

gräshemsidaFoto: Hans Lindqwist, en vacker grässnultra fångad på västkusten av Hans själv.

På torsdagen den 28/4 är det fisktema på Naturhistoriska museet i Göteborg. Då är Sportfiskarnas Hans Lindqwist på plats och berättar om våra svenska fiskarter och vilka fiskar som kan tänkas fångas på Vallgravsmetet.

Det är kvällsöppet på Naturhistoriska denna dag och mellan klockan 17:00 - 20:00 finns det möjlighet att lära sig mer om våra svenska fiskarter. Visste du till exempel att det påträffats runt 250 olika sorters fiskarter i svenska vatten och att Göta älvs mynningsområde är en av de artrikaste platserna i Sverige när det gäller fiskar?

Hans visar upp och pratar om några intressanta fiskar som påträffats i Göteborg och demonstrerar Fisknyckeln, en gratisapp med Sveriges alla fiskarter. Det blir också ett par turer i museet tillsammans med Hans klockan 17:00 och klockan 19:00 då vi tittar på spännande arter som lever i Sverige.

Samtidigt kan ni passa på att gå in bakom kulisserna och titta i museets magasin bland tusentals insamlade fiskar och andra djur.

Vallgravsmetet äger sedvanligt rum under Kristi himmelsfärd påföljande torsdag (5/5) då Sportfiskarna och Naturhistoriska tillsammans samlar in fisk för provtagning under en fisketävling för allmänheten vid Feskekyrka i Göteborg. Fisken som fångas artbestäms och sedan genomförs olika tester som en sorts miljöövervakning över hur fisken i Göteborg mår.

Kategorier: Fiske i Göteborg | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv