Havsöringsseminarium på Sportfiskemässan 18/3

Foto: Jonas Nordigårds

Under Sportfiskemässans första dag anordnar Sportfiskarna ett seminarium med fokus på havsöring.

I höstas presenterade Havs- och vattenmyndigheten rapporten från sitt regeringsuppdrag gällande förvaltning av lax och öring. Just havsöringen skiljer sig markant från laxen i flera avseenden och i ett spännande trippelföredrag kommer Havs- och vattenmyndighetens utredare berätta om hur beståndsstatusen och fiskereglerna skiljer sig längs vår långa svenska kust. Dessutom presenteras resultatet av regeringsuppdraget, som haft fokus på hur förvaltningen av våra bestånd kan utvecklas och utformas.

Från Göteborgs universitet kommer David Aldvén att berätta om sin och universitetets mångåriga forskning kring bland annat havsöringens habitatval och rörelsemönster till havs. Del två av seminariet fokuserar på situationen i Stockholms län, där havsöringen allt mer seglar upp som en favorit hos sportfiskarna. Länsfiskekonsulent Henrik C Andersson kommer att berätta om fiskevårdsarbetet, fisket och framtiden för havsöringen i länet.

Seminariet avslutas med filmen Silverskatten, ett samarbetsprojekt mellan länsstyrelsen i Stockholms län och Sportfiskarna, producerad av Freewater Pictures. I den nyproducerade filmen får vi i högt tempo och med ord och bild följa Henrik C Andersson och Sportfiskarnas Tobias Fränstam genom provfisken, dammrivningar och givetvis spännande fiskepass efter den eftertraktade silverskatten! Seminariet startar kl. 13.00 på fredag 18/3 och är gratis för alla mässbesökare!

Komplett program och info – klicka här. 

 

 

Kategorier: Miljö, Fiske i Stockholm, Förening | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv