Sportfiskarna stoppade tjuvfiske i Lillsjön


Linda Svensson, chef region Mälardalen, tar rätt på en av de olovliga ståndkrokarna. Foto: Bengt Olsson

Sportfiskarna Mälardalen ryckte idag ut och samlade in ett antal olovliga fiskeredskap i Lillsjön vid Bromma.

Det var vid en vattenprovtagning som olovligt fiske med ståndkrokar från isen i Lillsjön upptäcktes. Efter anmälan ryckte Sportfiskarna ut och samlade in alla ståndkrokarna som var agnade med mört, förmodligen i förhoppning att fånga gädda eller gös. Enligt fiskereglerna är det tillåtet med angel och ismete med max 5 redskap i Lillsjön för den som köper fiskekort. Fiske med obevakad ståndkrok är dock ej tillåtet. Tjuvfiskarna syntes inte till vid tillslaget.

– Vi hittade och tog rätt på nio ståndkrokar. Tacklen var dåligt utformade med tunn lina och utan bitsäker tafs. På två av ståndkrokarna var linan även avbiten så det är möjligt att det nu simmar omkring två gäddor med en krok i magen, berättar fiskevårdaren John Kärki.

Den grunda Lillsjön ingår i Sportfiskekortet och är ett viktigt lek- och uppväxtområde för många fiskarter i närliggande delar av Mälaren. Sjön är förbunden med Mälaren via en kanal som mynnar längst inne i viken vid Ulvsunda slott. Under vår och försommar upptäcks ofta tjuvfiske med nät i denna kanal. Sjön är totalfredad för fiske mellan 15 maj till 15 juni och fisketillsynen är intensiv under vår och försommar. I och med upptäckten av ståndkrokarna kommer bevakningen av sjön nu att skärpas.

Kategorier: Fiske i Stockholm | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv