Rapport från 08ABBORREN

37 lag kom till start i 08ABBORREN 2015 Foto: Bengt Olsson/Sportfiskarna

Sportfiskarnas tävlingsansvarige Anssi Lehtevä summerar:

"Nu har 08ABBORREN genomförts för tredje året i rad och vi kan med glädje och till viss del förvåning konstatera att konceptet bara växer och växer ur ett deltagarantalperspektiv, men även ur ett fiskeperspektiv, vilket ju är fantastiskt kul.

Från att 2013 ha varit en liten ”pilotprojekttävling” med 6 st försiktiga team ute på tävlingsområdet och ett skralt fiske, till söndagen den 15 november 2015 som verkligen blev 08ABBORREN 2015 med stora bokstäver! Med 37 lag på startlinjen och med ett fiske som nog ingen trodde på innan tävlingen, framförallt då fisket precis som förra året varit ganska trögt inför tävlingsdagen. Vissa önskade såklart mer fisk, så även jag, men sett på det stora hela så var stämningen väldigt god och likaså tillgången på fisk.

Inför prisutdelningen så spekulerades det i om något lag skulle mäkta med att gå över lite magiska 200 cm abborre på sina fem största fiskar vilket inte riktigt nåddes 2014. När väl sammanräkningen var färdig och resultaten presenterades så var faktiskt verkligheten bättre än fiktionen även denna gång. Det visade sig att två lag hade kommit över den magiska gränsen och vinnande i cm-striden blev Team ABU/Mojoboats med längden 206 cm strax framför Team Pike Boys Ekerö/Huntyard Berras med sina 204 cm. Tävlingens längsta fisk togs av Sportfiskarnas fiskevårdsansvarige i Mälardalen Tobias Fränstam fiskande för just Team ABU/Mojoboats och mätte 47 cm. Tobias hade för övrigt även en fisk på 45 cm.

Vinnarlaget Team ABU/Mojoboats, Adam Orre, Hugo Lisjö och Tobias Fränstam. Foto: Bengt Olsson/Sportfiskarna

I det andra laget med över 200 cm, Team Ekerö Pike Boys/Huntyard Berras fiskade Fredrik Näslund och Mattias Ekström.

Som slutkläm så kan man väl bara konstatera att en tävling som det pratades om skulle bli ”episk” faktiskt blev lite bättre än så!

Vi ses 2016 med förhoppningsvis ännu flera lag som vill göra upp om vem som på riktigt kan kallas sig kungen av Stockholms abborrar. Just nu är det Team ABU/Mojoboats som får glänsa en period.

Från Sportfiskarna vill vi rikta ett stort tack till alla er som kom och gjorde tävlingen så spännande och kul. Ett stort tack till Lowrance, Abu Garcia, Söder Sportfiske och Mojoboats också för samarbetet. Tack även till American Tackle, Leech och Quintrex/Overboard som bidrog till prisbordet.

Vi ses på sjön // Anssi"

Läs de fullständiga resultaten i den bifogade PDF:en här nedanför.

 

Kategorier: Fiske, Fiske i Stockholm, Tävlingsfiske | Taggar: |

Attachments

  1. Resultat 08ABBORREN 2015.pdf 2015-11-16 06:13:41
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv