Ta chansen att gå lärarfortbildningar i friluftsliv!

Sportfiskarna arrangerar i år flera kostnadsfria tvådagars fortbildningar i friluftsliv och utomhuspedagogik vid vatten för grundskolepedagoger.

Satsningen som går under namnet "Mer friluftsliv i skolan", sker i samarbete med Naturskoleföreningen och Naturskyddsföreningen. Under förra året fortbildades nästan 400 pedagoger och i år finns lika många platser.

Årets orter på vilka fortbildningarna äger rum är Halmstad, Falköping, Södertälje, Örebro, Jönköping, Norrköping, Göteborg, Karlstad och Trollhättan. Fortbildningen i Trollhättan är redan fullbokad och även den första av två i Göteborg.

Fortbildningen utgår ifrån LGR11 och tar upp ämnen som platsens betydelse för lärandet, allemansrätt, etik, friluftssäkerhet, att göra upp eld och eldtekniker, att laga mat ute, att bygga vindskydd, att samarbeta i naturen, att hantera redskap och material, natur- och vattenvård, fiske och håvning.

Övningar med olika sorters pedagogiska metoder i fält samt diskussioner om måluppfyllelse, bedömning, ledarskap, hur man skapar intresse hos barn för friluftsliv, platsens betydelse för lärandet och behovet av natur nära skolor ingår i fortbildningen.

Fortbildningarna passar i synnerhet för grundskolepedagoger i Idrott och hälsa, biologi, samhällskunskap och fritidspedagoger men är applicerbart på alla ämnen i grundskolan.

Mer information och anmälningsformulär finns här.

Välkomna!
 

Kategorier: Äldre nyheter, Förening | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv