Sverige segrare i Nordiska Mästerskapet i pimpel!

Sverige vann den totala nationstävlingen med en segermarginal på lite drygt tre kilo. Det blev även individuella segrar i damjunior- och  damveteranklassen.

Nordiska mästerskapen fiskades på Siksjön som ligger strax söder om Sveg i vackert väder med stålande sol och några plusgrader. Fredagens öppna tävling/träning på den södra delen av sjön gav en segrarvikt på strax över 5 kg vilket får sägas vara normalt för sjön där segrarvikten brukar ligga på mellan 5-7 kg. Tyvärr var vikterna inte lika höga på lördagen utan det var mycket svårfiskat med många bomhål för de tävlande, isen var mellan 50-60 cm så förhållandena var inte lätta.

Det tröga fisket troddes bero på att isen var snöfri och att därför abborren blivit skygg, vilket låter logiskt eftersom Siksjön är en sjö med mycket klart vatten. Den teorin styrks av att de som hittade en snöfläck kunde få någon abborre.

Annars fiskade de flesta mycket jämnt, det vill säga att påsarna innehöll ungefär lika många abborrar, det var bara storleken på abborrarna som skiljde och det var det som avgjorde. Det var antingen abborrar mellan 7-50 gr eller abborrar mellan 1-7 hekto så det gällde att ha lite tur med sig denna dag.

Den som lyckades bäst denna dag och hade turen att få sitta själv under hela tävlingen intill en vass var damveteranen Birgitta Gustavsson som vägde in dagens högsta vikt på 3836 gram.

Se en film om NM-tävlingen här.

Läs resultatlistan här.

Kategorier: Äldre nyheter | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv