Lyckad tjejfisketräff i Göteborg

Nyligen anordnades en tjejfisketräff på Sportfiskarnas anläggning Sjölyckan i Göteborg, som trots det ihärdiga snöandet blev en succé. 

Tjejerna, som var i åldrarna mellan 10 och 16 år, fick under ledning av ungdomsledarna Elise Crogård och Emil Österlin prova på ismete och pimpel efter både regnbåge och abborre. Alla tjejerna fångade flera fiskar och båda arterna ställde upp.

Till middag tillagade tjejerna egenfångad fisk i både rök och över öppen eld, en festmåltid var deltagarna överens om! Emil och Elise lärde förutom allmänna fiskeknep ut sina kunskaper om havsfiske och gäddfiske – ledarnas paradgrenar. Det blev också en genomgång av issäkerhet och artkännedom. Dagen avslutades inomhus med flugbindning, fika, film och fiskesnack.

-Det är fler och fler tjejer som fiskar men vi upplever att det kan vara svårt för unga tjejer att hitta likasinnade fiskekompisar i sin egna ålder då det fortfarande är en majoritet som är killar bland sportfiskare. Därför tog vi initiativet till denna träff som vi tror kan ge deltagarna nya vänner och så länge vi upplever att det finns ett behov gör vi gärna detta till en återkommande aktivitet, säger Sportfiskarnas ungdomskonsulent Hans Lindqwist.

Kategorier: Äldre nyheter, Fiske i Göteborg | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv