Äntligen isfiskepremiär på Värmdö!

Lördag 7 februari klockan 9.30  öppnar fisket på Mellansjön och Kvarnsjön vid Malma kvarn, Sportfiskarna bjuder på korv och kör tävling med pris till den som får första fisken.

Fiskekort finns att köpa på plats eller via: www.fiskekort.se/varmdosjoarna

Om fisket:
I sjöarna finns gott om regnbåge och även röding som utplanterats särskilt för isfisket. Fiskarna är vanligen i storleken 0,7 -1,2 kilo, men även större exemplar förekommer. Bra fisketips är att pimpla med rödingblänken och agna med små bitar räka och/eller maggot. En av de allra effektivaste metoderna är annars pimpel med mormyska. Är fisken försiktig kan det löna sig att fiska med mindre beten, ha dock inte för klen lina då det annars är risk för linbrott om en stor regnbåge smäller på. Fiskar man med färsk 0.22 mm nylonlina brukar det vara tillräckligt.  OBS! Lämna inte heller ditt pimpelspö obevakat på isen, det kan straffa sig med ett förlorat pimpelspö!Om isläget:
Isen var nu drygt 10 cm vid provborrning och de närmaste dygnen ska vara kalla enligt väderprognosen, med temperaturer ner mot -5. Det går dock inte att garantera att isen kommer att var lika tjock över hela sjöarna, exempelvis utanför inlopp och utlopp i sjöarna kan isen vara svagare. Det är därför viktigt att alla bär isdubbar och kontrollerar isen vid förflyttningar. En ispik är ett bra hjälpmedel för att kolla att isen är OK.

Här hittar ni vägbeskrivning till Värmdösjöarna och mer information om fisket.

VARMT VÄLKOMNA önskar Sportfiskarna!

Kategorier: Äldre nyheter, Fiske i Stockholm | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv