Sportlovsaktiviteter och tjejfisketräff under sportlovet

Sportfiskarna och Studiefrämjandet erbjuder många aktiviteter under sportlovet i Göteborg.

Under två dagar på sportlovet arrangeras det fiske i två olika sjöar mellan klockan 10-14. Det är Härlanda tjärn den 10:e februari och i Stora Mölnesjön den 12:e februari. Isläget avgör vilken typ av fiske det blir men målarterna är regnbåge, gädda och abborre. Ligger isen vilket är troligast så blir det pimpelfiske i fokus. En slutlig koll av isarna görs dagen innan och om det blir några förändringar kommer det här på hemsidan kvällen innan aktivitet.

Vi kommer också att ha en ismetestation där vi lär ut hur man riggar ett ismetespö efter gädda respektive regnbåge. Det kommer också att pratas issäkerhet och vi har med isdubbar och fiskeutrustning att låna till alla.  Blir det dåliga isar så finns Sportfiskarna ändå på plats och varnar och lär ut fisketips samt hur man kan se på isen att den är farlig. Tipsrunda, lotteri och korvgrillning utlovas. Allt är gratis och alla är välkomna.

I år har vi också en extra aktivitet för tjejer i åldern 10-19 år den 13:e februari. Då är det nämligen tjejfisketräff på Sjölyckan i Göteborg. Duktiga fiskaren Elise Crogård ger fisketips, det binds flugor och fiskas regnbåge. Preliminära tider är 9-18. Det bjuds också på mat, friluftsliv och mycket mer. Tjejfisketräffen är gratis men vi vill ha föranmälan till hans.lindqwist@sportfiskarna.se och frågor om tjejfisketräffen eller sportlovsfisket tas emot på 08-410 80 608.

Välkommen!

Kategorier: Äldre nyheter, Fiske i Göteborg | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv