Se ”Damnation” och ”Kampen om Älvarna” på Bio Rio!

Älvräddarna bjuder in till stor filmkväll med den mångfalt prisbelönta och storslagna dokumentären Damnation samt Älvräddarnas egen film Kampen om Älvarna på Bio Rio i Stockholm 2/2.

En stor skara miljöorganisationer, journalister, politiker, elbolag och sportfiskeföretag har anmält sig till eventet 2 februari. Läs mer om eventet, som är öppet för allmänheten, här: Bio Rio.

Filmen Damnation (2014) handlar om kampen för att befria Elwha River, i USA, från ett vattenkraftverk som hindrar laxens lekvandring. Det är första gången Damnation visas i Stockholm. Hela miljöproblematiken med vattenkraftverk i USA belyses i filmen och en rad frågor ställs: Hur lönsamt är vattenkraft? Vilken miljöpåverkan har den? Behöver vi den? Vad händer om man tar bort ett kraftverk? Vad händer med ekosystemet och den biologiska mångfalden?

Se trailern här.

Läs mer om filmen här.

Samma kväll kommer även ”Kampen om Älvarna” visas för första gången i Sverige, en film där du får följa Älvräddarnas ordförande Christer Borg, när han reser genom Sverige med mål att reformera svensk miljölagstiftning runt vattenkraften. Filmen beskriver de miljöproblem som svensk vattenkraft dras med, samtidigt som den visar de lösningar som faktiskt finns.

Under kvällens gång får publiken chansen att ställa frågor till Travis Rummel, mannen bakom Damnation, via Skype på storskärm.

Du har även möjlighet att träffa Christer Borg, representanter från WWF, Naturskyddsföreningen, Sportfiskarna, energibolag, Kammarkollegiet, Energimyndigheten och riksdagsledamöter.

OBS! Kom gärna redan 17.30 på mingel på Bio Rio. Filmen drar igång 18.30.

Kvällen avslutas med en kort frågestund på scen med bland annat Älvräddarna, Sportfiskarna och Vattenfall.

Kategorier: Äldre nyheter | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv