Streetfishing -fiskegren på frammarsch

Nyligen avgjordes årets sista Gunki Streetfishing Tournament i Göteborgs kanaler. Jonathan Danielsson, tolv år gammal tog hem vinsten.

Närmare 50 hängivna sportfiskare hade samlats vid Stora Teatern i Göteborg när startskottet gick för årets sista Gunki Streetfishing Tournament. Unge Rasmus Kisker drog raskt på en fin abborre på hela 1,3 kilo. Det blev både nytt personligt rekord och tävlingens största abborre, dessutom en av de få fiskar som fångades vilket gav Rasmus en andra plats i tävlingen.

Extremt lågt vattenstånd kombinerat med kraftigt färgat vatten gjorde fisket oerhört trögt och endast ett fåtal fiskar fångades under den fyra och en halv timma långa tävlingen.

Stort intresse för Street fishing
Att lyckas samla nästan 50 deltagare till ett tävlingsarrangemang i november månad är ett mycket positivt besked för sportfiskets framtid och ett tydligt tecken på att Streetfishing är en växande gren inom det svenska sportfisket. Än mer glädjande är kanske att Streetfishing lockar så många unga sportfiskare, merparten av deltagarna var liksom vid tidigare arrangemang under 30.
Något Sportfiskarnas ungdomsansvarige Oscar Trowald som var på plats under arrangemanget gladdes åt.

– Det vore mycket positivt om Street fishing kan växa ytterligare och på sikt organiseras som en ny officiell tävlingsgren, säger Anssi Lehtevä, Sportfiskarnas tävlingsansvarige.

Läs mer om StreetFishing här.

Resultat:
1:a Jonathan Danielsson
2:a Rasmus Kisker
3:a Wiktor Eriksson

Kategorier: Äldre nyheter, Ungdom, Fiske, Tävlingsfiske | Taggar: streetfishing |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv