Fler fiskar anmälda till Troféfisken

En fin liten ruda från Kyrksjön och en urban abborre från Trekanten är de senaste anmälningarna till vår arttävling på Sportfiskekortets vatten.

Kyrksjön i Bromma är en fin sjö med rikt fågelliv och höga naturvärden. Här finns även ett stort bestånd av små vackra rudor. Sjön är ett perfekt utflyktsmål för en härlig meteutflykt med barn, det är närmast fångstgaranti på rudorna om man mäskar lite. Rudan är även en mycket tålig och tuff fisk som klarar fångst och återutsättning, särskilt om man gör som Christian Wangel från Sollentuna och försiktigt lägger rudan på en handduk. Christian fångade och återutsatte en fin liten ruda på 220 gram i Kyrksjön och leder nu artklassen för ruda i Troféfisken.

Abborre från Trekanten.
Thomas Widemark bor nära sjön Trekanten vid Liljeholmen och fiskar där ganska ofta. Han hade sjöns gäddor i åtanke när han spinnfiskade med vobbler men fick istället en fin abborre på 460 gram som nu leder i artklassen abborre.

Nu saknas bara en registrering av en mört för att alla arter ska ha fångats och registrerats inom tävlingen. Störst fisk inom de olika arttävlingarna vinner 1000 kronor i presentkort hos på en fiskebutik så fortsätt fiska! Den som först anmäler en mört i Troféfisken vinner även en Busterjerk.

Läs mer om Troféfisken och registrera era fångster här.

Kategorier: Äldre nyheter | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv