Zabina Lundstedt tar över rodret på USF

Sedan 22 september vikarierar Zabina Lundstedt som förbundskonsulent för Unga Sportfiskares Förbund, som är Sportfiskarnas fristående ungdomsförbund.

Organisationen står inför många utmaningar med att bland annat upprätthålla medlemsantalet och stötta aktiviteterna i alla lokalföreningar. Zabina har tidigare erfarenhet från föreningslivet via Förbundet Vi Unga och Studieförbundet Vuxenskolan och har även arbetat administrativt inom privat näringsliv. Zabina ser stora möjligheter till att utveckla verksamheten framöver. Vi ställde tre frågor till den nya förbundskonsulenten:

Vilka är de största utmaningarna för USF framöver?
Unga Sportfiskare behöver bli en fungerande organisation på alla nivåer. Det krävs fungerande och engagerade styrelser, en god relation mellan förbundet och föreningarna och givetvis en bra och bred verksamhet som tar hand om befintliga medlemmar – och lockar nya!
En utmaning är att utbilda styrelserna och skapa mötesplatser för unga som vill bli ledare och fortbilda sig.

Hur får man fler ungdomar att engagera sig i fiskeföreningar?
Jag tror att man kommer långt på att ha en öppen och välkomnande organisation med bred verksamhet där det finns något som passar alla och där ens kön, bakgrund och placering i landet inte spelar någon roll. Det är även viktigt med förebilder såsom engagerade ledare som brinner för fiske och organisationsarbete. Som ung var jag intresserade av såväl verksamheten i Vi Unga som den demokratiska processen som ger dig möjlighet att påverka stora som små beslut. Det ska vara både kul och lärorikt att sitta med i en styrelse!

Vad har du för eget fiskeintresse?
Jag är uppvuxen vid norrlandskusten och har trevliga barndomsminnen av fiske som involverar att avnjuta en nyfångad abborre. Den tradition som hängt med genom åren är att pimpla och köra skoter på vintrarna i norr. Men jag är ingen storfiskare. Däremot ser jag fram emot att mina kollegor tar med mig på mer fiske framöver!

Läs mer om Unga Sportfiskares Förbund här.

Kategorier: Äldre nyheter, Ungdom | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv