Filmpremiär - största fisken någonsin från kajak

På fredag är det premiär för filmen om den svenska äventyraren och sportfiskaren Joel Abrahamssons resa från idé till verklighet när han fångade den största fisken någonsin från en kajak.

Joel och teamet från Freewater Pictures filmade då Joel fångade och återutsatte en håkäring på otroliga 566 kilo. Sportfiskarna ringde upp världsrekordhållaren och ställde några frågor.

Att ge sig på att försöka fånga den största fisken någonsin från en kajak, hur kom du på det?
-Jag tänkte helt enkelt att jag var tvungen att prova eftersom vi har det otroligt häftiga fisket tillgängligt så nära oss. Egentligen hade jag tänkt göra det längre fram i tiden men så insåg jag att jag ändå antagligen bara skulle bli tjockare och fegare med åren så det var lika bra att ta det med en gång. Jag har drömt om en håkäring ett tag och eftersom jag tycker att det är häftigast att fånga fisk från kajak så bestämde jag mig för att det var från en kajak jag skulle försöka fånga den om jag ens skulle satsa på det.

Satsningen gick ju hem, grattis! När du lyckats med en sån här bedrift, vad lockar nu?
-GÄDDA, GÄDDA, GÄDDA! Det tål att sägas hur många gånger som helst. Jag älskar gäddor och det är min drömfisk. Allt kan inte mätas i kilon eller styrka. För mig är gäddan den häftigaste fisken och den jag dagdrömmer om mest. Så helst av allt skulle jag vilja ha ledigt hela våren 2015 och fiska gädda i typ två månader. Men, visst har jag lite andra arter jag skulle vilja fånga från kajaken. Tonfisk i Adriatiska havet, tigerhaj eller varför inte skrei och stor sej. Det norska havsfisket från kajak lockar mycket och förutom gäddan är hälleflundran min favoritfisk.

Du är ju medlem i Sportfiskarna, varför tycker du att det är viktigt att fler blir medlemmar?
-Sportfiskarna driver vår sak, de jobbar för att vi som grupp ska höras mer än dem med enbart ekonomiska intressen som vill komma åt våra älvar, sjöar och hav. Vi behöver en organisation med så många medlemmar som möjligt för att sätta press på dem som enbart ser vattnen som någonting man kan exploatera. Att Sportfiskarna dessutom satsar mycket på att värna om gäddan är givetvis också ett skäl värt att nämna.


Sportfiskarna gratulerar igen och ser fram emot filmen Andörja World Record Expedition. Se den på fredag 31 oktober kl. 19:00 då den premiärvisas från en studio i Abu Garcias lokaler i Svängsta. Filmen visas under en livesändning på YouTube och efter filmens slut kommer Joel Abrahamsson, Jan Sjöblom Sverigechef Abu Garcia och Markus Wickelgren från filmföretaget Freewater Pictures att svara på frågor om projektet och filmen. Frågorna ställs via YouTubes kommentarsfält. Moderator är Jan Ohlsson från +FishEco.

Premiärvisningen sker på www.youtube.com/fisheco


Kategorier: Äldre nyheter, Fiske | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv