Tre nya arter registrerade i Troféfisken

Det har hettat till i Sportfiskarnas tävling på Sportfiskekortets vatten: höstfisket har gett tre nya arter och ett nytt vatten har levererat.

Mahdi Ziaeinia trollade i Ullnasjön nära Täby i mitten av oktober och fångade då både gädda och gös. Gäddan var 89 cm lång och vägde 5,680 kg medan gösen mätte 66 cm och vägde 3,270 kg. Gäddan återutsattes helt enligt fångstreglerna för gädda och gös på Sportfiskekortets vatten: man får bara behålla gädda/gös som är mellan 45-75 cm långa. Sportfiskarna gratulerar storfiskande Mahdi till de fina fångsterna. Han leder för närvarande fyra av arttävlingarna!

Sarv från Lillsjön
Fin sarv från Lillsjön!

En annan rolig registrering kom in till tävlingen: Christian Wangel från Sollentuna flötmetade med maggot i Lillsjön och fick en fin fisk som han registrerade som mört i Troféfisken och även mycket föredömligt återutsatte. Men det var inte en mört, det var en fin sarv, vilket var lika välkommet!

Mahdi och Christian kommer nu att få en Busterjerk hemskickad för de nya arter de anmält.  Nu återstår endast tre arter utan registrering i tävlingen: ruda, mört och abborre. Den som blir först med att anmäla någon av dessa arter vinner en Buster jerk. Största fisken av varje art vinner 1000 kronor i presentkort på någon av Stockholms redskapsbutiker.

Vattnet är fortsatt relativt varmt i sjöarna och framförallt predatorfisket är mycket bra för närvarande. Ut och fiska och registrera er fångst i Troféfisken!

Läs mer om Troféfisken här.

Kategorier: Äldre nyheter, Fiske i Stockholm | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv