Riksdagskandidater upplevde KlassDrag på plats

I år tar Sportfiskarnas medlemsklubbar ut cirka 7500 barn på fiske och friluftsliv inom ramen för projektet KlassDraget – en fantastisk siffra väl värd att lyfta fram i valtider.

Precis som alla bra projekt är konceptet för KlassDraget enkelt – en fiskeklubb tar med en skolklass ut på en spännande och lärorik dag vid ett vattenbryn. Barnen lär sig grunder i allemansrätt och fiskevård och får prova på mete med ett spö som de sedan får behålla. Väcks det stora intresset vid liv finns möjlighet att fortsätta på egen hand!

I veckan tog de två riksdagskandidaterna Åsa Coenraads (M) och Erik Åberg (Mp) chansen att uppleva ett KlassDrag på plats. Under ledning av Magdalena Filipsson från Mälardalens Tävlingfiskare blev de direkt inkastade i verksamheten och tävlade tillsammans med barnen mot varandra i en metetävling med oavgjord utgång.

Mellan aktiviteterna tog sig de tillresta politikerna också god tid att diskutera främjandemålen i Sportfiskarnas valmanifest med Sportfiskarnas representant på plats. Det tycktes finnas en spontan förståelse för det rimliga i kraven på ett fördubblat anslag till Svenskt friluftsliv och för rättvisare skattevillkor för landets friluftsorganisationer. Även friluftsorganisationernas möjligheter att del av Idrottslyftet diskuterades. Med ett genomslag för sådana förändringar kommer ännu fler barn och ungdomar att få prova på fiske och friluftsliv i Sportfiskarnas regi framöver!

Läs mer om KlassDraget här.

 

Kategorier: Äldre nyheter, Nyheter förstasidan, Ungdom | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv