Sportfiskarnas valmanifest

Nu får det vara slut på röstfisket. Vackra ord om vår kära framtid och om att alla behövs måste följas av handling.

Det här är vårt valmanifest. Vi är inte något politiskt parti. Men vi för fiskens talan. Och vi talar för de närmare två miljoner av oss som fiskar varje år. Sportfiskarna är Sveriges enda organisation med fullt fokus på livet under vattenytan.

Sportfisket ger jobb, hälsa, rekreation och en närhet till naturen för miljoner svenskar. Just nu ställer vi tre krav på en kommande regering.

Rädda torsken
Flera fiskarter är akut hotade. Havets skafferi är tömt. Till nästa år har forskarna föreslagit en halvering av torskfisket i Östersjön. På västkusten är torsken helt borta på många håll. Hela havet måste få leva.

Miljöanpassa vattenkraften
För att uppnå miljömål och EU-direktiv krävs att nya regler för vattenkraft införs. Produktionsförlusterna är små, de biologiska vinsterna stora. Alla blir vinnare när vattenkraften miljöanpassas. Fisken måste få passera våra kraftverk levande.

Mer fiske för fler
Sportfiskarna tar varje år ut tiotusentals barn på fiske. Vi förmedlar kunskap om miljön och allemansrätten. Ett väckt fiskeintresse hos ett barn ger ofta ett livslångt intresse för naturen. Med ett fördubblat anslag till friluftsorganisationerna kan fler hjälpas att upptäcka naturen. 

Sportfiskarna är den självklara organisationen för alla fiske- och naturälskare.

Varning: Du kan fastna på kroken – fiske är kul.
 

Kategorier: Äldre nyheter, Nyheter förstasidan | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv