KlassDrag med barn och politiker mitt i Strömmen

Sportfiskarna arrangerade igår fiske för 25 pigga tredjeklassare från Björngårdsskolan på Strömparterren mitt i Stockholms ström.

Samtidigt fiskade ett 15-tal politiker från olika riksdagspartier som då på nära håll fick se exempel på Sportfiskarnas positiva ungdomsverksamhet och på värdet av aktiva friluftsaktiviteter för barn.

Stockholm är fantastiskt med alla fiskemöjligheter, med mer resurser skulle Sportfiskarna kunna ta ut ännu mer barn på fiskeaktiviteter i exempelvis skolfiskesatsningen KlassDraget. Efter avslutat fiske fick barnen ta hem sina metspön och informationshäftet ”Följ med på fiske” för att fortsätta fisket på egen hand.

Tanken var även att de politiska blocken skulle ha en rafflande fisketävling där störst fisk vann. Nu blev tävlingen kanske inte riktigt rafflande då mörtarna och övriga fiskar nappade försiktigt i det skarpa solskenet. De flesta politiker verkade dock starkt gilla att koppla av från röstfisket med att vara en stund bakom flötet i sällskap med glada fiskande barn.  Störst fisk från alliansen fångades av Centern medan Miljöpartiet stod för oppositionens storfångst.
 

Kategorier: Äldre nyheter, Ungdom, Fiske i Stockholm | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv