Spännande final för Sportfiskarnas sommarfiskeskola!

Årets sommarfiskeskola avslutades med tre härliga dagar längs västkusten. På öar, kajer och turbåt fiskade ett härligt gäng barn efter nya spännande arter.

De 140 platserna till årets sommarfiskeskola söktes av rekordmånga intresserade barn. Intresset för årets nyhet – två nya fortsättningsveckor – var extra stort. En av dessa veckor var ”kustfiskeveckan” som arrangerades i samarbete med Västra Götalandsregionen inom ramen för Västerhavsveckan.

Under tre dagar besökte sommarfiskeskolebarnen Vrångö och Styrsö i Göteborgs skärgård och avslutade med ett besök till Marstrand där man fiskade från kaj och turbåt. Under denna avslutande dag var fisket extra bra, cirka 150 fiskar av åtta olika arter kom upp. En av alla framgångsrika sportfiskare var Beatrice, 12 år, som fiskade med härlig inställning:
–Jag har fångat fiskar som jag knappt visste om att de fanns! Jag kommer tillbaka nästa år!

Efter en riktigt lyckad sommarfiskeskola har Sportfiskarnas region Väst även haft fullt upp med Kulturkalaset i Göteborg samt olika aktiviteter inom Västerhavsveckan. Söndagen den 17/8 gick dessutom Tjejmetet av stapeln i Vallgraven.

Den 7/9 väntar Sportfiskets dag på Sjölyckan. Vi ses där!

Kategorier: Äldre nyheter, Ungdom, Fiske i Göteborg | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv