Fantastiskt fiske på Sportfiskarnas sommarfiskeskola!

Sportfiskarnas årliga sommarfiskeskola på regionkontoret Sjölyckan tar tillfällig semester efter tre veckor av spännande fiske, trevlig samvaro och nya kunskaper.

Söktrycket inför årets sommarfiskeskola slog återigen nya rekord.  Redan tidigt på morgonen den första anmälningsdagen var de första 100 platserna inbokade. Intresset för de nya fortsättningsveckorna var extra märkbart. Sett till alla intresseanmälningar hade det förmodligen kunnat ha arrangerats fiskeskola under sommarlovets alla veckor!

Även medieintresset har varit stort. På premiärdagen syntes både Sveriges Radio och Sveriges Television på Sjölyckan. Veckan efteråt syntes skolan återigen på Västnytt. Ett kul kvitto på en bra verksamhet i utveckling och medvind!

Och nog finns fog för att benämna Sportfiskarnas sommarfiskeskola som såväl Sveriges största som vassaste. De 140 barnen ges en gedigen grundutbildning i natur- och fiskkunskaper, säkerhet och fiskevårdstänk. De får också lära sig det mesta som hör fisketeknik till – knutar, flugfiske, flugbindning, olika typer av spinnfiske, specimenmete, flötestrolling och vertikalfiske. Och då har vi ännu inte nämnt det mest populära hos barnen – fångsterna ute på sjön!

Våra duktiga ungdomsledare har i vanlig ordning guidat upp en rad vackra abborrar över kilot i de spännande, men långt ifrån lättfiskade Delsjöarna. En dag vägdes det in hela 11 abborrar över halvkilot! Det har också fångats gädda över den häftiga 1 metersgränsen. Under fortsättningsveckan lurades även 7 gösar av bra storlek upp på vertikalfiske – föregående sommar kom inte ett enda exemplar av den svårlurade arten upp!

De tre inledande veckornas allra mest spektakulära fångst förtjänar ett eget omnämnande. Under fortsättningsveckans avslutande dag anordnandes en mycket lyckad arttävling vid Trädgårdsföreningen i centrala Göteborg. Cirka 60 fiskar av hela 9 olika arter kom upp från den artrika Vallgraven. I det segrande laget fanns Marcus, 13 år, som lyckades lura upp den högst ovanliga arten asp på bottenmete – det som oss veterligen måste vara en av de allra första som fångats i Vallgraven. Marcus tog fångsten med lugn:
- Det var roligt att få en så ovanlig art, men jag gillar större fiskar som kämpar mer.

Vecka 31 och 32 är sommarfiskeskolan tillbaka med full kraft.
-Till dess, fiska så mycket ni kan! avslutar Sportfiskarnas ungdomskonsulent Oscar Trowald.


Kategorier: Äldre nyheter, Ungdom, Fiske i Göteborg | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv