Anders Karlsson blir tillförordnad generalsekreterare

Sportfiskarnas fiskevårdsansvarige Anders Karlsson ersätter nu Stefan Nyström som Sportfiskarnas generalsekreterare fram till 1 januari 2016.

Sportfiskarnas generalsekreterare Stefan Nyström kommer att vara tjänstledig från Sportfiskarna för att vara huvudsekreterare i en statlig utredning om klimatfärdplan 2050. Sportfiskarnas förbundsstyrelse har nu utsett Anders Karlsson att vara tillförordnad generalsekreterare från 15 augusti i år till 31 december 2015.

– Jag ser fram emot att ta mig an denna spännande uppgift tillsammans med den mycket kompetenta personalen på Sportfiskarna, kommenterar Anders Karlsson.

Anders Karlsson har en mycket bred kompetens inom fiskebiologi och sportfiskefrågor. Han gick dåvarande Fiskevårdslinjen på Göteborgs universitet och har även läst biologi och juridik vid Umeå universitet. Anders har sedan jobbat kommunalt och på olika länsstyrelser med bland annat fiskevård, kalkning- och försurningsfrågor, fisketurismutveckling och förvaltning av statliga fjällvatten. Han har varit länsexpert på fiskefrågor i Västerbottens län och arbetat med vattenmiljöfrågor på Länsstyrelsen i Skåne län.

Anders Karlsson har varit engagerad i Sportfiskarna sedan 12-års åldern då han gick med i Lysekils Sportfiskeklubb. Han är för närvarande medlem i fyra olika sportfiskeklubbar och jobbar aktivt med fiskevård via Ystadortens Fiskevårds- och Sportfiskeklubb.
 

Kategorier: Äldre nyheter, Nyheter förstasidan | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv