Sportfiskarna står upp i vattenkraftsdebatten

Det går att återskapa stora biologiska och ekonomiska värden i våra älvar. Om bara viljan finns. Sportfiskarna lyfter fram två aktuella exempel i Länstidningen Östersund och Tidningen Ångermanland.

Dags för Jämtkraft att leverera
Om Jämtkraft ska ha en chans att leva upp till sin miljöpolicy är det dags att börja leverera. Östersunds kommun behöver också som ägare av Jämtkraft ställa krav på sitt bolag, inte minst med tanke på sina medborgare. Faunapassager vid kraftverken i ett område som är hårt åtgånget av vattenkraften skulle gynna både den biologiska mångfalden och turismen. Varannan jämtlänning är fiskeintresserad och sportfisket lockar årligen 120 000 besökare till länet.

Läs artikeln här.


Fiskvägar i Sollefteå
Det som hindrar politikerna från att driva frågan om fria vandringsvägar i Ångermanälven verkar vara idén om att det kostar mer än det smakar. Men om laxen tilläts vandra upp skulle hundratals nya arbetstillfällen skapas. Några av Sveriges främsta fiskexperter har konstaterat att det är högst möjligt att skapa fiskvägar förbi de aktuella kraftverken i älven och därmed nya laxbestånd uppströms Sollefteå, till en mycket låg kostnad.

Läs artikeln här.

Kategorier: Äldre nyheter, Miljö | Taggar: |
Click [Settings] button to set the relationship between the current module and data module

Nyhetsarkiv